22.oktobris / 2023

Tikšanās Baznīcas Ārējo sakaru nodaļā

2023. gada 5.-7. oktobrī ar Viņa Eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību Latvijas Pareizticīgās Baznīcas delegācija LPB Sinodes locekļu virspriestera Nikolaja Tihomirova un virspriestera Oļega Peļevina sastāvā, apmeklēja Maskavu.

6. oktobrī notika Latvijas delegācijas tikšanās ar Krievzemes Pareizticīgās Baznīcas hierarhiem Maskavas Daniela klosterī.  

Ar Viņa Svētības Svētīgākā Maskavas un visas Krievzemes Patriarha Kirila svētību tikšanās piedalījās Krievzemes Pareizticīgās Baznīcas Svētītās Sinodes pastāvīgie locekļi: Kruticu un Kolomnas Metropolīts Pāvils, Patriarha vietnieks Maskavas eparhijā, Voskreseneskas Metropolīts Dionīsijs, Maskavas Patriarhijas lietu pārvaldnieks, Volokolamaskas Metropolīts Antonijs, Baznīcas Ārējo sakaru nodaļas priekšsēdētājs, un Svētīgākā Maskavas un visas Krievzemes Patriarha padomnieks baznīcas ārējo sakaru jomā mitroforais virspriesteris Nikolajs Balašovs.

Tikšanās notika labvēlīgā gaisotnē. Ilgstošās sarunas laikā, kas notika Baznīcas Ārējo sakaru nodaļas Mazajā zālē, notika auglīga viedokļu apmaiņa par savstarpēji interesējošiem daudziem jautājumiem. Saruna noritēja konstruktīvā un kristīgi biedriskā atmosfērā.

LPB delegācijai bija iespēja godināt senā Daniela klostera svētumus un ar Svētīgākā patriarha kirila svētību tika saņemtas Svētās Mirres Svētā Eļļas svaidīšanas Sakramenta veikšanai Latvijas Pareizticīgajā Baznīcā.

LPB preses dienests