Dievišķā liturģija mūsu baznīcā Svētā Gara dienā Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā

2019. gada 17. jūnijā, Svētā Gara dienā, Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Svētās Trijādības baznīcā Pārdaugavā.

Visaugstisvētītajam Metropolītam Aleksandram šajā svētku dienā līdzkalpoja Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes Bīskaps Aleksandrs, Rīgas apriņķa prāvests virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks; Rīgas Svētās Trijādības baznīcā Pārdaugavā pārzinis, Valmieras apriņķa prāvests virspriesteris Nikolajs Tihomirovs, Trijādības baznīcas klēriķi virspriesteris Jānis Dravants un priesteris Sergijs Smikovskis, Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcas klēriķis hierodiakons Germans (Kartašovs) un Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles klēriķis diakons Jevgēņijs Samuilovs.

Pēc Dievišķās liturģijas garīdznieki svētku ikonas priekšā nodziedāja svētku tropāru, kondaku un augstiteikšanu, un tika uzsaukts ilgu gadu vēlējums. Pēc tam Valdnieks Metropolīts vērsās pie dievlūdzējiem ar sprediķi, apsveicot visus altārsvētkos un pastāstot par šo svētku nozīmi, kā arī atgādinot par nepieciešamību audzināt bērnus kristīgo vērtību garā, lai viņi kopš agras bērnības iemācītos mūsu ticības pamatus un pierastu piedalīties dievkalpojumos.

LPB preses dienests